G5 Info - Allt om G5 Entertainment

Nyheter

Nyhetsarkiv 2019-14   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006  

Problem med iOS listorna (7 september 2021)
Listorna för iOS fungerar inte, Appstore nekar alla anrop så vi har stängt av alla script som anropar Appstore tillsvidare.

Ny lista, Microsoft best selling USA (6 maj 2021)
I och med att Microsoft sänker avgiften från 30% till 12% i höst så ökar intresset att bevaka G5s spel på denna plattform då intäkterna från denna plattform är betydande. 5h tog det att utveckla listan.

Uppdatering av alla script del 2 (18 april 2021)
Nu är all php kod uppdaterad efter ca 40 timmars arbete. Eftersom mycket är ändrat så kan det finnas några problem men jag har testat så mycket det går.

Uppdatering av alla script (8 april 2021)
Delar av koden för alla script behöver skrivas om under 2021 då nuvarande release kommer fasas ut av webhotellet. Efter en första undersökning innebär det tidskrävande omdesign av alla script. Om detta inte görs kommer alla listor sluta att fungera så detta kan vara det sista året med spellistor på g5info.

Problem med webhotellet igen (6 mars 2021)
Webhotellet har haft störningar igen under mer än 1 dag efter ett misslyckat underhållsjobb. Nu verkar problemen vara lösta. Jag rekommenderar alla att undvika Websupport då det är mycket avbrott och störningar på deras tjänst. Jag undersöker möjligheten att byta men det är förknippat med en hel del arbete.

Gott Nytt År önskar G5 Info (31 december 2020)
Ett händelserikt år på många sätt går mot sitt slut, G5 steg över 300% och för de som följt G5 Info från starten 2006 och köpte på introduktionskursen 3kr har fått en värdeökning på över 13 000%.

Mycket har hänt på resan från 2006 då G5 gjorde PC spel och javabaserade mobilspel åt de större förläggarna till att vara en ledande förläggare och utvecklare av mobilspel inom sina genrer. G5s marknadsandel på den mobilaspelmarknaden är dock inte stor, ca 0,2% så det finns alla möjligheter att växa vidare.

Under 2020 hade G5 Info en del problem med webhotel och även Apple som gjorde att vi inte fått ut några listplaceringar från App Store under ett antal dagar, men det löste sig genom lite ändringar i koden. Vi ökade också uppdateringsfrekvensen för iPad grossing listorna till varje timme. Vi har inte gjort det för alla listor för att undvika bli helt bannade av Apple. Google Play listan utökades till topp 200 också under året vilket krävdes en hel del utvecklingsarbete.

Jag vill tacka den person som under 2020 supportat G5 Info. Supporta G5 Info om du uppskattar spellistorna och vill att sidan lever vidare och utvecklas.

Störningarna av scripten för ios listorna är åtgärdade (9 december 2020)
Jag har felsökt och modifierat scripten som hämtar listplaceringar från AppStore och nu verkar det stabilt igen.

Störningar på körning av script (28 november 2020)
Just nu fungerar inte automatisk körningar av script pga problem hos leverantören av webhotellet. Alla script körs manuellt tillsvidare.

Störningar på ios topplistan (25 november 2020)
I morse slutade alla topplistor från AppStore att fungera, det är nu åtgärdat.

Intrångsförsök mm (14 juni 2020)
Jag har börjat blockera med olika metoder där jag ser att man injicerar kod i url för att komma åt databasen eller bottar som inte respekterar robots.txt som laddar ned enormt mycket data från databasen. Om ni blivit blockad, hör av er om ni anser att det är felaktigt.

Nu är Google Play topp 200 grossing och free tillbaka på G5 Info (16 maj 2020)
Efter att Google ändrade sina länkar till topplistorna på Google Play i slutet av 2019 så har det endast gått att få ut topp 50 på scriptet G5 Info använt tidigare. Topplistan laddas via en länk som hämtar 50 spel, sedan hämtas 50st spel åt gången via javascript när man scrollar ned. Det tog en vecka att lista ut hur man kan få ut informationen samt en vecka att förstå det kryptiska formatet för att få ut speltitel, utvecklare och placering, allt var nytt för mig.
Om du gillar G5 Info och vill att sidan lever vidare och utvecklas.

iPad grossing listan uppdateras varje timme (4 maj 2020)
iPad grossing listan uppdateras numera varje timme.

Ny site för iOS spel för alla förläggare (12 april 2020)
Jag har fått lite tid över i Corona tider och gjort en ny site GameChartz.com där jag flyttat iOS listorna för alla förläggare, samt utvecklat den. G5s spel kommer fortsatt ligga på g5info.se.

Stillfront (28 mars 2020)
Nu syns Kikeye och Storm 8 under Stillfront i iOS topplistorna under fliken Charts.

Mac charts (15 mars 2020)
Spellistorna för Mac spel fungerar inte längre. Länken till Appstore är troligen ändrad.

csv filerna för 2019 är återskapade (18 januari 2020)
Jag har återskapa csv filer för 2019 från databasen.

Problem med csv filerna för 2019 (15 januari 2020)
Webhotellet har haft störningar och G5 Info låg nere flera timmar igår och jag ser att csv filerna för 2019 inte är fullständiga längre. Jag har lyckats återskapat ipad grossing csv från databasen. Jag kommer inte åt backuperna på webhotellet idagsläget för att kunna backa tillbaka de filer som blivit felaktiga. Jag kommer att återskapa resterande csv filer från databasen om backuperna är förlorade.

Gott Nytt År önskar G5 Info (4 januari 2020)
Under 2019 uppdaterades G5 Info från grunden för att anpassas för olika storlekar av skärmar, mobil, tablet, PC. Samtidigt städades koden upp och jag såg även över kod för statistikräknare och upptäckte att flertalet sidor saknade kod så alla besök har inte registrerats tidigare, så istället för 100-tal dagliga besökare så blev det 200-talet helt plötsligt. Spelistorna utökades även till att innefatta alla förläggare på ios och Google play med grafer. Listorna utökades även med PC, Xbox och PS4.

Både RedEye och ABG Sundal Collier har hänvisat till G5 Info för listplaceringar i sina analysrapporter över G5 under 2019. Jag kommer även 2020 lägga upp alla placeringar i csv format för nedladdning.

Det jag ser skulle kunna utvecklas är att utöka uppdateringar av placeringar till t.ex varje timme och utöka antal länder. Detta kommer troligen krävas att jag använder proxyservrar med olika IP adresser för att inte bli blockad. Dessa tjänster kostar en hel del, gratistjänster funkar inte tillräckligt bra. Dessutom krävs en del kodningsarbete och mer kod att förvalta. Idagsläget har jag inte tid att göra detta. Om någon har andra ideer för man gärna höra av sig till G5 Info.

Jag vill tacka de 3 personer som varit med och stötta sidan under 2019.