G5 Info Allt om G5 Entertainment

Hem       Nyheter        Företaget        Spelen        Aktien       Analyser        Länkar       Statistik       Kontakt


Nyheter           Nyhetsarkiv 2016-14   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006  

Källa: Google News
Rysk-Svenska börsraketen G5 vill utmana Candy Crush

G5 Info höjer säkerheten (6 juli 2018)
Jag har uppgraderat G5 Info med SSL så att all trafik mellan siten och webläsarna krypteras, ni ser det genom att det visas ett hänglås i adressfältet i webläsaren.. Istället för http är det https i början av URL, jag dirigerar om all trafik som fortsätter använda http till https automatiskt. Ändra gärna sparade genvägar till G5 Info till https i adressen. Jag har förutom installerat certificat även varit tvunget att justera en del inbäddat material som anropat http källor till https källor istället eftersom det inte går att visa osäkert innehåll på en säker site. Allt innehåll skall funka nu på G5 Info, om ni upptäcker att något inte funkar eller saknas hör av er.

Intervju med G5s VD Vlad (10 maj 2018)
Börspodden har gjort en längre intervju med Vlad, startar vid 24:18. Intervju

Uppdateringarna av listorna körs nu automatiskt igen (11 april 2018)
Spellistorna uppdateras nu automatiskt igen. Jag kommer att påbörja rensning i CSV filer, databaser mm pga strulet som webleverantören skapade.

Problem med uppdateringarna av listorna (27 mars 2018)
Jag har avvaktiverat den automatiska uppdateringarna av spellistorna eftersom dom körs kontinuerligt av webhotellet. Tyvärr har loggar fyllts upp med enormt massa placeringar som jag behöver rensa upp, speciellt i csv filerna. Jag kör manuella uppdateringar tillsvidare så gott det går tills webhotellet har fixat felet.

Felaktiga IOS listplaceringar för Brasilien (6 januari 2018)
P.g.a appstore i Brasilien inte skriver ut vem som är förläggare till vissa spel sedan igår så blir det fel i beräkningen av G5s placeringar och då också speltiteln. Kommer troligen rättas till av Apple då alla andra appstore följer den tidigare standarden på format. Letar man efter speltitlar så blir det rätt placering, vilket kan ses på G5s spel under nordiska spel.

Jag ser också att vissa charts inte har uppdaterats eller gjort det ganska sent, denna funktion ligger på webhotellet och orsaken är okänd.

Top free listor för övriga nordiska spelbolag (1 januari 2018)
Listor har lagts till för top free iphone/ipad för övriga nordiska spelbolag, utöver top grossing som funnits tidigare. Listorna ligger under Spelen/Nordiska spel. Saknar ni något spel i listan från företag på de nordiska börserna, hör av er med speltitel och företag.

Trendlinje i graferna infört (10 december 2017)
En trendlinje visas nu i alla grafer för att indikera trenden för placeringarna.

Grafer på G5 Info (5 december 2017)
Nu går det att se historiska placeringar om man klickar på respektive placeringar för iPhone, iPad och Googleplay för både grossing och free i en graf. Det går att välja mellan 30, 90 och 365 dagar, default är 90 dagar. Det går dessutom att få upp både grossing och free placeringar för ett spel och land på en gemensam graf. Dessa ligger nu öppet för alla, men jag ser över en lösning att lägga detta innehåll inklusive csv filer endast åtkomligt för en mer begränsad publik, typ paywall, medlemssida.

Drygt 2 veckor till avtalet med MyTona löper ut (29 oktober 2017)
14 november löper det 5 åriga avtalet mellan G5 Entertainment och MyTona ut som gett G5 rätten att publicera spelet Secret Society. G5 har stämt MyTona för att de inte gått med på att förlänga avtalet som G5 anser sig ha rätten till enligt avtalet. Stämningen är gjord hos Orange County Superior Court, dokumentnummer 30-2017-00896250-CU-BC-CJC

G5s krav mot MyTona
- MyTona har förvägrat G5 att förlänga avtalet för Secret Society med en ny 5 års period, skada mer än 20 miljoner $
- MyTona har inte låtit G5 förhandla om licenciering av Seekers Notes som anses bygga på Secret Society, skada mer än 30 miljoner över en 10-15 års period
- MyTona har inte leverat ett minimum av 12 uppdateringar till Secret Society, skada mer än 900 000 $
- MyTona har inte levererat källkod till Secret Society enligt avtal.

Total skada mer än 59 miljoner $

Efter G5s stämning mot MyTona så svarar dom med en motstämning.

MyTonas krav mot G5 MyTona hävdar att G5 agerat oetiskt och brutit mot god affärssed genom att
- i G5s andra spel använt namn som Hidden, Society
- i G5s andra spel använd liknande artwork, tex en man i hög hatt
- i annonsering av egna spel skriva "from the company that brought you The Secret Society" utan att hänvisa till MyTona
- G5 använt MyTonas artwork, källkod mm i utveckling av egna spel

- G5 har vid flera tillfällen levererat royalty rapporter för sent
- G5 har hindrat MyTona access till analysverktyg vid flera tillfällen
- G5 har vid flera tillfällen betalat royalty ersättningar för sent och hotat hålla inne betalning
- G5 har försenat audit av G5s räkenskaper
- G5 har vid flera tillfällen varit oförskämd och hotande i kommunikationen med MyTona

MyTona kräver ersättning från G5 för försäljningen av deras HOPA spel, 4st
MyTona vill undgå G5s krav genom att hänvisa till att G5 agerat oetiskt och brutit god affärssed

Kommentar
G5s krav är konkreta som stödjs av avtalet. MyTona har i motstämningen bifogat hela avtalet vilket gör att det går att verifiera G5s krav, dock så står även royaltysatser som inte borde offentliggjorts av MyTona. MyTonas radar upp en mängd av olika skäl till att G5 agerat oetiskt och brutit mot god affärssed. De tre första punkterna borde det finnas tidigare rättsfall att jämföra med, tror inte MyTona har något att hämta där. När det gäller att G5 använt MyTonas källkod i egna spel så är det mer allvarligt om det skulle stämma, men det måste bevisas. MyTonas 5 sista borde inte heller vara skäl till att bli fri från avtalet.

Historiska placeringar för iPhone&iPad free (29 oktober 2017)
G5 Info sparar nu även alla placeringar dagligen för G5s spel på iPad och iPhone freelistorna. Se meny Spelen/CSV.

Listplaceringar för spel från nordiska börsnoterade bolag (17 oktober 2017)
Listplaceringar utökas med ett utvalda spel från börsnoterade nordiska bolag, top grossing för ipad och iphone, se meny under Spelen/Nordiska spel.

Google Play charts åter på G5 Info (9 juli 2017)
Nu finns listplaceringar för G5s spel på Google Play, både grossing och free, dessa placeringar sparas med datum i en CSV fil som kan hämtas, se meny under Spelen.

Klassisk VD intervju av Ian Hammar från 2010 (17 februari 2017)
2010 gjorde Ian Hammar en exklusiv intervju med G5 Entertainments vd Vlad Suglobov med rubriken "Årets börskomet: ryskt dataspelsföretag". Intressant att läsa att det som VD beskrev där om G5s framtidsutsikter har företaget levererat.

Historiska placeringar för iPhone&iPad grossing (16 februari 2017)
G5 Info sparar nu alla placeringar dagligen för G5s spel på iPad och iPhone grossinglistorna.Top

Uppdaterad 2018-07-06