G5 Info - Allt om G5 Entertainment

Hur fixar jag visum till Ryssland?

Svenska medborgare behöver visum för att besöka Ryssland, är syftet att t.ex. besöka Moskva några dagar så kan du ansöka om turistvisum. Det är ganska enkelt, här följer en kortare beskrivning. Visumregler kan ändras efter att detta skrivits, detta gällde 2019-05-07. Visumreglerna finns på Ryska Ambassaden hemsida , säkerställ alltid vad som krävs för att ansöka om visum för dig och reglerna för visumet.

Det är Interlink Service som är Rysslands officiella visumcenter i Sverige med kontor i Stockholm och Göteborg. Där står hur man går tillväga för att skaffa visum.

1) Bestäm datum när du skall besöka Ryssland
2) Boka hotell och be dom skicka en inbjudan till din visumansökan, större hotell gör detta snabbt och kostnadsfritt, kolla innan du bokar att dom kan göra det.
3) Ring ditt hemförsäkringsbolag och be om ett Rysslandsintyg (reseförsäkring) för din visumansökan, se till att den täcker de datum du reser.
4) Ta ett färgfoto 3,5 x 4,5 cm med ljus bakgrund framifrån utan glasögon eller huvudbonad.
5) Fyll i ansökan på visa.kdmid.ru , skriv ut den och klistra in fotot samt skriv under.
6) Boka tid hos Interlink Service, Stockholm eler Göteborg
7) Lämna in ditt pass* och ovan dokument samt betala, du får ett datum då du kan hämta det.
8) Hämta passet med ett inklistrat visum (det tar 4-10 arbetsdagar eller om man betalar lite extra endast 1-3 arbetsdagar)

*Giltigt nationellt pass, som har minst två tomma sidor avsedda för visum. Passets giltighetstid ska löpa minst sex månader efter visumets utgångsdatum.